Mijn favorieten

Verkoop

U wilt een agrarisch bedrijf verkopen?

Hier komt veel bij kijken, want u doet zaken in een markt met vaak wijzigende en complexe regelgeving.
Welke prijs? Waar moet u rekening mee houden?


Uw agrarisch bedrijf verkopen doet u in vier stappen. Wij ondersteunen u tijdens alle stappen.

Stap 1 Het aanbieden van uw bedrijf
U bespreekt wat u wilt verkopen. U geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële koper(s). Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste vraagprijs. Wij zijn als geen ander op de hoogte van de markt en kunnen hierdoor een reële vraagprijs vaststellen. Ook kunnen wij u adviseren over de fiscale mogelijkheden en hoe u uw onroerend goed het beste kunt verkopen om een maximale opbrengst te realiseren. Soms brengt een agrarisch bedrijf meer op door gesplitste verkoop van land en gebouwen.

Wij wisselen ons aanbod van onroerend goed uit met andere agrarisch NVM-makelaars. Daardoor kunnen wij zoekende klanten snel over uw aanbod informeren, waardoor u vrijwel zeker op korte termijn een aantal potentiële kopers hebt. Tevens wordt uw aanbod op fundalandelijk.nl geplaatst. Dit is het belangrijkste advertentiemedium voor agrarisch en landelijk onroerend goed, en losse percelen grond.

Stap 2 De acceptatie
Voldoet de zoekende klant aan de door uw opgestelde profielwensen? Dan nodigen wij deze geïnteresseerde kandidaat uit om uw aanbod te bezichtigen. Wij coördineren en begeleiden de bezichtigingen. Tevens zijn wij het aanspreekpunt voor de potentiële koper(s). Zo hebt u er geen omkijken naar.

De bezichtiging biedt ons een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-koper geïnteresseerd is in juist uw onroerend goed. En waar aanvullende vragen liggen. Deze informatie kan belangrijk zijn voor het bepalen van de strategie in de vervolgfase en uiteraard bij latere onderhandelingen. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.

Stap 3 De bezichtiging

Besluit u de kandidaat-koper te accepteren? En besluit de kandidaat-koper uw onroerend goed te kopen? Dan zijn wij onmisbaar, want voordat het zover is moet het nodige geregeld worden.

Het is mogelijk dat wij van de koper een controle willen uitvoeren en een inspectierapport op willen stellen over de staat waarin uw object verkeert. Wij kunnen u hierover adviseren en leiden de inspectie voor u in goede banen.

Stap 4 Onderhandelingen

Voor de onderhandelingen kunt u op ons vertrouwen. Door ons uitgebreide netwerk en ervaring weten wij niet alleen wat uw onroerend goed minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er een goede prijs voor kunt ontvangen. Vooral wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomen wij dat u (kostbare) fouten maakt en een goede prijs voor uw bedrijfsobject ontvangt.
 

Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen.