Mijn favorieten

Aankoop

U wilt een agrarisch bedrijf kopen?

U wilt uw agrarisch bedrijf uitbreiden, verplaatsen, inbrengen in een maatschap of een ander agrarisch bedrijf overnemen. Wat is een goede locatie? Wat zijn de vraagprijzen? Hoe wordt dit fiscaal geregeld? Waar moet ik verder rekening mee houden?

Een agrarisch bedrijf kopen doet u in zes stappen. Wij ondersteunen u tijdens alle stappen.

Stap 1 Aanbod
Het aanbod van agrarisch onroerend goed is divers. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van uw keuze. Wij stellen samen met u een programma van eisen op en zetten de fiscale en juridische mogelijkheden voor u op een rij. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk kunnen wij snel een goede selectie maken uit het actuele aanbod. Uw kans om snel een geschikt agrarisch object te kopen neemt dus aanzienlijk toe. U kunt natuurlijk ook zelf zoeken. Op fundalandelijk.nl vindt u namelijk het grootste aanbod van agrarisch en landelijk onroerend goed en losse percelen grond.

Stap 2 Vergunningen

Bij de start of uitbreiding van uw agrarisch bedrijf vormt het aanvragen van tal van vergunningen een belangrijk uitgangspunt. Het is ook belangrijk dat de juiste bestemming aanwezig is of wordt verkregen. Al met al neemt dit deel een behoorlijk tijd in beslag. Wij kunnen u  deskundig adviseren, zodat dit traject niet langer duurt dan nodig.

Stap 3 Bezichtiging
Als u een keuze hebt gemaakt uit het aanbod, dan regelen wij een bezichtiging voor u. Zo kunt u zelf alles goed bekijken en er zeker van zijn dat het agrarisch object aan al uw wensen voldoet. Wij informeren u over de onderhoudsstatus, de kosten, het energieverbruik, het bestemmingsplan en toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. Ook krijgt u informatie over planologische ontwikkelingen in de regio. Voldoet het agrarisch object niet aan uw wensen? Dan zoeken wij voor u verder.

Stap 4 Acceptatie

Besluit u het agrarisch object te accepteren? Dan zijn wij onmisbaar, want voordat het zover is moet het nodige worden geregeld. Wij controleren het agrarisch object en stellen een inspectierapport op. U hebt dan meteen een duidelijk overzicht van de staat waarin het object verkeert. Tevens stellen wij een analyse voor u op met het oog op de toekomst en het groeipotentieel. Ook kunnen wij u adviseren over het wel of niet inschakelen van een bouwkundige specialist voor nader onderzoek en kijken naar de bestaande milieuvergunningen.

Stap 5 Onderhandelingen

U wilt het onroerend goed kopen, maar is de vraagprijs wel reëel? Met ons hebt u een echte expert in huis. Als taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien beschikken wij over kwalitatief goede informatie uit de NVM-database voor agrarisch en landelijk vastgoed. Hier zijn alle NVM-agrarisch makelaars op aangesloten. Zo weten wij wat het aanbod, de looptijd en de marktwaarde is van vergelijkbaar onroerend goed in de regio. Hierdoor kunnen wij u van een goed advies voorzien over de juiste biedingsstrategie, zodat u niet teveel betaalt.

Stap 6 Koopovereenkomst

Wanneer u en de (ver)koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Voor de koopovereenkomst nemen wij het meest recente model van de NVM Koopakte Agrarisch & Landelijk Vastgoed als basis. Wij informeren u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.


U bent van harte welkom om vrijblijvend contact met ons op te nemen.