Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Aduarderdiep 13 in Feerwerd 9892 TC

Aduarderdiep 13

9892 TC Feerwerd, NL
Prijs op aanvraag
0594 506 223

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 66 ha 50 a 47 ca
Lees meer

Omschrijving

Boerderij: Oppervlakte 66.50.47 hectare

Prima melkveebedrijf met royale bedrijfsopstallen met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Gehele  oppervlakte ligt als huiskavel rond de bedrijfsopstallen. Gelegen aan het Aduarderdiep tussen Feerwerd en Steentil aan...
Lees meer

Omschrijving

Boerderij: Oppervlakte 66.50.47 hectare

Prima melkveebedrijf met royale bedrijfsopstallen met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Gehele  oppervlakte ligt als huiskavel rond de bedrijfsopstallen. Gelegen aan het Aduarderdiep tussen Feerwerd en Steentil aan de openbare weg. Op slechts 12 km van het centrum van studentenstad Groningen.

Bestemming

Op het geheel rust een agrarische bestemming. Het bedrijf valt thans onder het besluit Landbouw (maximaal 200 melkkoeien met bijbehorend jongvee) het bedrijf wordt gebruikt voor de melkveehouderij. De landerijen en de grondsoort staan als uitermate geschikt voor grasland bekend.

Algemeen

De oorspronkelijke boerderij “De Brillerij” dateert uit de 19e eeuw. Het woongedeelte is gericht op het zuiden en biedt verre uitzichten richting het Middag-Humsterland, een ongerept boerenlandschap en het oudste cultuurlandschap van Nederland. Rondom het woongedeelte is een royaal gazon met een boomsingel aanwezig.

Woongedeelte
Het woonhuis is opgetrokken in steensmuren, het achterhuis in halfsteens metselwerk. De woning heeft een beschoten kap (hout) en is voorzien van dakpannen. De kozijnen zijn van hardhout en voorzien van dubbelglas. Het vele glas in de woning zorgt voor een mooi licht huis. Verwarming geschiedt middels CV installatie. De CV combi-ketel is van 2002.
Indeling:
Begane grond: Entree met hal, toiletruimte, douche, keuken met woonkamer, gang, opkamer met kelder, tweede woonkamer, bijkeuken en een entree tot het schuurgedeelte.
Verdieping: overloop met 4 slaapkamers.

Bedrijfsgedeelte

Aangebouwde schuur
Het achterhuis (ca. 14 x 29 meter) is traditioneel gebouwd en opgetrokken met houten gebinten, sporenkap en gedekt met abc-golfplaten over het riet. De voormalige koestal is thans ingericht met kalverhokken. De deel is uitgevoerd met beton en de hooivakken zijn voorzien van een lemenvloer. Aan de achterzijde is een houten schuifdeur aanwezig van ca. 3,5 x 3 meter.

Tegen de westzijde van de aangebouwde schuur staat een tweede schuur (ca. 10 x 16 meter) en is eveneens traditioneel gebouwd. Aan de achterzijde zit een houten schuifdeur van 2,75 x 3 meter. Deze schuur werd gebruikt als werkplaats. De vloer is deels verhard met beton, deels onverhard.

Ligboxenstal
De ligboxenstal uitgevoerd in een 2 + 2-opstelling (ca. 25,5 x 89 meter) is gebouwd in 1976 en in de loop der tijden gerenoveerd. Opgetrokken met stalen spantconstructie (vrije overspanning) gedekt met abc-golfplaten en open nok met opvanggoot. Frontgevels zijn opgetrokken in spouwmuur met damwand topgevels. De zijgevels zijn uitgevoerd in halfsteens metselwerk.
De zuidzijde van de stal is open en voorzien van windbreekgaas.
De ruime en lichte stal is voorzien van roostervloeren op de looppaden van de koeien. De stal is onderkelderd en heeft een mestopslagcapaciteit van ca. 1800 m³, (verdeeld in twee kelders van 900 m³).
In de stal zijn ca. 130 R-boxen (grootvee) en 66 R-boxen (jongvee) verdeeld over 6 groepen. Tevens  is er ruimte voor extra boxen. Er zijn twee stierenhokken en voorin de stal is een ruimte voor opslag van voer en andere voorraden. De stal is voorzien van een zelfsluitend voerhek en  een voergang van ca. 6 meter breed. Verder zijn er twee koeborstels, één voerbox en een mestschuif (lengte 70 meter). Daarnaast is in het midden van de stal een Alfa Laval melkrobot aanwezig welke is gerealiseerd op de scheiding met de andere stal. De melkrobot is van het jaar 2006.

Tweede stal
De tweede stal (ca. 22 x 54 m) verbonden aan de ligboxenstal is gebouwd in 1976 en 1978. Opgetrokken uit een stalen gegalvaniseerde en gepoedercoate spantconstructie, gedekt met abc-golfplaten en open nok met lichtkoepel. De frontgevels zijn ook hier opgetrokken in spouwmuur met damwand topgevels. De zijgevels zijn uitgevoerd in halfsteens metselwerk. De stal is gedeeltelijk geïsoleerd. De zijdes zijn voorzien van windbreekgaas met luchtkleppen. Onder de stal zit ca. 1000 m³ aan mestopslag.

Inrichting
Kantoor met toilet en medicijnkast, een melkmachine ruimte voor de melkrobot, een tanklokaal met een eigen melktank van ca. 8.400 liter, er is een afdeling voor kalveren in 8 eenlingboxen en in 3 groepshokken op stro, 2 strohokken als afkalfstal en een machineberging.
Oorspronkelijk was er een carrousel melkstal aanwezig van 28 stands. Deze ruimte is nog aanwezig, maar de inrichting is volledig verwijderd.
De machineberging was oorspronkelijk in gebruik als veestal.  De roosters zijn afgedekt met plastic waarover beton is gestort. In dit gedeelte was oorspronkelijk ruimte voor 36 stuks grootvee en 66 stuks jongvee.

Erfverharding en opslagen
Het erf is zeer royaal met beton en stelconplaten. Achter de stallen ligt een kuilplaat van ca. 23 x 43 meter. Deels uit gestort beton, deels betonplaten. Tussen de openbare weg en de stal ligt een verhard terrein van oudere stelconplaten.
Bij de stal staan twee voersilo’s van ca. 10- en 16 ton. Verder is er een kunstmestsilo aanwezig van ca. 12 ton.


 
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Aantal ligboxen 130 Aantal jongvee plaatsen 66 Melksysteem Melkrobot Nevenfunctie Nevenfunctie Jongveeopfokbedrijf Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 66 ha 50 a 47 ca Woonruimte Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 1000 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1900

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.